Путін особисто пообіцяв Меркель повернути Савченко Україні - ЗМІ

Можливе звільнення українки Кремль розглядає як публічну демонстрацію готовності до компромісів у питанні виборів на Донбасі.

Путін пообіцяв Меркель відпустити Савченко. Ілюстрація:focus.ua

Президент РФ Володимир Путін особисто пообіцяв канцлеру Німеччини Ангелі Меркель повернути народного депутата Надію Савченко в Україні, найімовірніше, це буде шляхом помилування і подальшого обміну на спецназівців. Про це в своїй статті для видання Дзеркало тижня пише Сергій Рахманін з посиланням на джерела, інформують Патріоти України.

Як зазначає журналіст, можливе звільнення українки Кремль розглядає як публічну демонстрацію готовності до компромісів у питанні виборів на Донбасі.

Також у статті зазначається, що перенесення терміну винесення вироку полонянці було реакцією "кремлівського господаря" на жорсткі акції протесту біля російських диппредставництв в Україні.

"Втім, збираючись звільняти Савченко, Путін переслідує й іншу мету: він, схоже, схильний вважати, що в російській в'язниці Савченко є проблемою для нього, а на волі в Україні здатна перетворитися в проблему для Порошенка. Набагато менш рішучого, ніж відважна полонянка, яка із-за ґрат заявила, що "Росію можна скрутити в баранячий ріг, якщо не боятися ..." - пише Рахманін.

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...