Путін програв в Україні двічі - Gazeta Wyborcza

Господар Кремля не думає про те, щоб Росія стала могутньою економікою чи центром серйозної геополітичної коаліції. Головна його мета - зберегти владу і поділити Захід, який міг би стати єдиним його супротивником.

В Україні Путін програв двічі. Ілюстрація:www.objektifhaber.com

Стратегічні плани Кремля не слід розцінювати в західних категоріях. Так вважає британський публіцист Едвард Лукас, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta Wyborcza.

Путін не думає про те, щоб Росія стала могутньою економікою чи центром серйозної геополітичної коаліції. Головна його мета - зберегти владу і поділити Захід, який міг би стати єдиним його супротивником. Діючи разом, Америка і Європа легко перемогли б Росію.

На думку кореспондента, Росія не перестане цікавитися Україною. Це приголомшливе досягнення, що Україна залишилася демократією, що держава продовжує функціонувати і намагається реформувати свої установи. Але прогрес невеликий, а люди - дуже втомлені.

Поліпшення буде наступати дуже повільно, поки не сформується новий політичний клас, а цього поки не видно, тому Порошенко і Яценюк не впоралися з найбільшою проблемою країни, тобто олігархами, йдеться в статті.

А це, вважає Едвард Лукас, може довести до чергового Майдану, але без прапорів ЄС і співу.

Як зазначає публіцист, Путін в Україні двічі програв: йому не вдалося ні організувати повстання російськомовного населення, ні провести масштабний військовий наступ.

Тому він перейшов до плану В, тобто чекає, поки сусід сам прийде в занепад. У минулому цей метод був найефективнішим. Якщо українці самі покинуть ідеї демократії і західний орієнтир, то Москві легко буде відновити вплив у Києві.

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...