Путін прикривається Сирією для знищення України, - іноЗМІ

Путін продовжує виснажувати Україну "тисячею порізів", здійснюючи постійні провокації та посилюючи обстріли на Донбасі.

Володимир Путін. Фото:ar25.org

Своїм вторгненням до Сирії президент Росії Володимир Путін намагається відвернути увагу Заходу від України, де Кремль продовжує вести війну, завдаючи "тисячі порізів", після спроб миттєво вибити Київ з колії. Про це на сторінках видання Newsweek пише колишній політичний радник Карла Більдта, екс-міністр закордонних справ Швеції Аарон Корева, передають Патріоти України з посиланням на ZN.ua.

"Я нещодавно зустрічався з Іллею Яшиним, російським лідером опозиції, політичним активістом і колишнім колегою убитого політика Бориса Нємцова. Коли я запитав Яшина про те, чим Захід міг би допомогти тим, хто досить хоробрий, щоб кинути виклик російському режиму, він відповів, що головне, щоб уряди і організації підтримали Україну", - пише Корева.

За його словами, причина вторгнення Путіна в Україну очевидна: все через його стурбованість тим, що ліберальна революція в цій країні може надихнути російських громадян на свій власний євромайдан.

Такими діями Путін намагається будь-яким шляхом, у тому числі за допомогою війни, показати, що будь-які повалення - це погана ідея.

Автор зазначає, що Захід не просто стояв осторонь, коли європейські кордони "перемальовувалися" за допомогою зброї в руках вперше з часів закінчення Другої світової війни: Путін опинився в ізоляції.

У той же час, у своєму виступі в ООН у вересні Путін закликав до "широкої міжнародної коаліції проти тероризму". Порівнюючи "Ісламську державу" з нацистами, він заявив про свою стратегію боротьби з терористами, щоб показати себе необхідним партнером Заходу в Сирії.

Автор порівнює цей намір російського лідера з тим, як колись Радянський Союз став незамінним для союзників в їх боротьбі проти Гітлера.

"Путін сподівається, що після того, як сирійський конфлікт буде вирішений, він міг би розділити світ на сфери впливу в сучасній версії. Такий механізм міг би дати Росії свободу дій на колишньому радянському просторі. З погляду Росії, Україна є одним з найбільш важливих країн в цьому просторі", - підкреслює Корева.

Тим, хто не пам'ятають "стабільні" дні холодної війни слід нагадати, що в ті часи, населення Східної Європи жило в умовах репресивної тоталітарної системи протягом півстоліття.

Після терактів у Парижі, 13 листопада, "багато хто на Заході, можливо, забули про Україну", а увага світової громадськості зараз загострена на Сирії та Іраку.

Незадовго до цих терактів на Донбасі (після періоду відносного затишшя) посилилися обстріли бойовиками українських позицій. А останнім часом повідомляється, що на лінії фронту російські нерегулярні сили застосовують важку зброю і артилерію.

Росія також оголосила, що вона посилає ще один "гуманітарний конвой" на Донбас: "як правило, це - поганий знак". Додаткові повітряно-десантні частини були також розгорнуті в Криму.

"У Сирії і в Україні Путін використовує схожу тактику, створюючи військові факти на землі (або в повітрі) і, таким чином, змушуючи тих, хто хоче миру, прийняти його позицію до уваги. Зовсім не обов'язково, що Путін планує новий масований наступ в Україні.

Набагато дешевшою альтернативою буде продовжувати повільну війну на виснаження, яку Росія веде з моменту свого першого великого втручання у квітні 2014 року", - говорить автор.

За його словами, зазнавши невдачі при спробі одним ударом "вибити" Україну з колії, Путін сподівається, зробити це за допомогою "тисячі порізів". Адже цими "невеликими" діями він змушує владу України відволікатися від виконання критично важливих реформ.

Це в свою чергу, стомлює потенційних інвесторів, крім того, існує певний тиск на Україну, який здійснюється за допомогою західних політиків, що вимагають поступитися вимогам бойовиків.

Поки що, як зазначає автор, Росія продовжує ескалацію ситуації.

Депутат-праворадикал у Німеччині виявився власником бізнесу у Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:15

Депутату від ультраправої політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі. Про це пише BILD, передають Патріоти України. "Депутат земельного парламенту Саксо...

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...