Путін змінив порядок отримання громадянства РФ для українців

Паспорт громадянина РФ буде видаватися українцям відразу після складення присяги при вступі до громадянства.

Путін змінив правила отримання громадянства РФ для українців. Фото: o-nedvizhke.ru.

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав закон, який встановлює спрощену процедуру отримання громадянства та виду на проживання в РФ для українців. Закон набуває чинності з 1 вересня 2017 року, пишуть Патріоти України з посиланням на "Сьогодні".

Передбачається, що громадяни України, які бажають отримати громадянство РФ, підписують заяву про відмову від українського громадянства, цей документ оформляється нотаріально, одна копія залишається в міграційній службі РФ, друга - направляється в Україну.

Така заява буде замінювати довідку, яку раніше потрібно було отримувати в уповноважених органах України. Така ж процедура передбачається для українців, охочих отримати дозвіл на проживання в РФ.

У закон також включений текст присяги при вступі до громадянства. Паспорт громадянина РФ буде видаватися відразу після складення присяги.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...