Путін змінив тактику: Російський історик зробив тривожну заяву про загрозу великої війни

Юрій Фельштинський підкреслив, що зміна президентом РФ тактики - відмова від виключно військових методів і перехід до «гібридних» - не виключає загрозу великої війни.
Путін не відмовився від своїх планів? Ілюстрація: Факти.

Президент Російської Федерації Володимир Путін, п'ять років тому почавши агресію проти України, не відмовився від своїх цілей, але змінив тактику, перейшовши до «гібридної» війни. Однак те, що зараз Росія не вирішує свої геополітичні завдання «тупим військовим методом», не говорить про те, що загроза великої війни зникла. Про це заявив історик Юрій Фельштинський, який з 1978 року проживає в США, передають Патріоти України.

Відповідаючи на питання про те, чому російські війська не продовжили просування вглиб території України в 2014 році, історик зазначив, що відповідь на це питання відома лише Путіну та що справа не стільки в західних санкціях, які не сприймаються як жорсткі. «Може, усвідомивши, що Україна буде боротися за свою свободу, злякався великої війни. Може, насторожився через санкції і реакції Заходу», - зазначив Юрій Фельштинський і додав: «Просто він побачив, що якесь протистояння його діям є, не дивлячись на те, що Україна - не член НАТО».

Історик зазначив, що кампанія, розпочата Росією на українських територіях, змінилася активізацією РФ в Сирії: «Іншими словами, Путін відкрив другий фронт - фронт нового протистояння Сполученим Штатам». Юрій Фельштинський також підкреслив, що зміна Путіним тактики - відмова від виключно військових методів і перехід до «гібридних» - не виключає загрозу великої війни. А частиною нової тактики Кремля стало російське втручання у вибори глав держав в Європі та Сполучених Штатах.
Джерело: Факты

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...