Путіну хоч у чомусь вдалося стати Наполеоном: Україна влаштувала імперським планам Росії "газове Ватерлоо" - Латиніна

Юлія Латиніна: "Кремль зарізав курку, яка несла золоті яйця, і більш того, всуху програв розв'язану газову війну".

Україна зруйнувала імперські плани Путіна. Фото: afp.

Диверсифікація поставок газу в Україну і перехід НАК "Нафтогаз України" на європейський принцип ціноутворення повністю зруйнували імперські плани Росії, яка в 2015 році зазнала "газове Ватерлоо". Про це заявила російська журналістка Юлія Латиніна в ефірі "Ехо Москви", передають Патріоти України з посиланнм на Нескучные новости.

Вона порівняла дії голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва з тактикою британського полководця Артура Уелслі Веллінгтона, який в 1815 році завдав нищівної поразки армії Наполеона в битві при Ватерлоо.

"В тот самый момент, когда под Дебальцево и Илловайском замыкались котлы, вот, Коболев устроил "Газпрому" полное Ватерлоо. То есть, чтоб были понятны размеры бедствия, в 2015 году экспорт российского газа в Европу составил около 170 миллиардов кубов. Вот, еще раз, в лучшие годы Газпром в Украину поставлял 50 миллиардов, в последние годы, конечно, меньше (40, потом 30) по цене выше европейской. Вот, хваленая "Сила Сибири", когда ее выстроят, если ее выстроят за 60 миллиардов долларов, будет поставлять в Китай 40 миллиардов кубов. То есть в итоге Украина сейчас добывает 20 миллиардов кубов, импортирует зимой еще 10 и ей хватает из-за нормальных тарифов", - відзначила Латиніна.

"Кремль зарезал курицу, которая несла золотые яйца, и более того, всухую проиграл развязанную газовую войну. Кстати, вишенка на торте. Поскольку "Нафтогаз" перешел на европейский принцип ценообразования, то цена на газовый транзит для "Газпрома", который он, правда, еще пока не платит, возросла втрое. То есть, вот, вы понимаете теперь, почему мы начали так вспоминать о "Южном потоке". А когда "Южный поток" накрылся, стали говорить о турецком транзите".

Для довідки. Битва при Ватерлоо - останній великий бій французького імператора Наполеона I. Битва стала результатом спроби Наполеона повернути собі владу у Франції, втрачену після війни проти коаліції найбільших європейських держав і відновлення в країні династії Бурбонів ("Сто днів"). Як супротивник Наполеона виступила Сьома коаліція європейських монархів. Ватерлоо (нід. Waterloo) - селище на території сучасної Бельгії, в 15 км від Брюсселя, на великій дорозі з Шарлеруа. На момент бою територія сучасної Бельгії була в складі Королівства Нідерланди. Бій сталося 18 червня 1815 року. Прусські війська називали також цю битву битвою при Бель-Альянсі (Schlacht bei Belle-Alliance), а французи - при Мон-Сен-Жан.

Як повідомлялося в ЗМІ, раніше Латиніна заявила, що в січні 2016 року Кремль, котрий використовував поставки газу як засіб політичного шантажу і тиску на Україну, програв битву за контроль над пострадянською країною.


"Іноді ворог може здійснювати дії": Ворожі ДРГ намагаються проникнути на Харківщину - чи є загроза для Харкова

четвер, 2 травень 2024, 14:49

Упродовж минулого тижня були зафіксовані спроби прориву російських диверсійно-розвідувальних груп до Харківської області. Втім, навряд чи це становить загрозу для самого Харкова. Про це в телемарафоні повідомив речник Нацгвардії Руслан Музичук, передаю...

Під прицілом: Американський генерал пояснив, що стане першочерговими цілями для ATACMS

четвер, 2 травень 2024, 14:38

Надані союзниками ракети Atacms допоможуть ЗСУ завдавати точних ударів по російських штабах, логістиці та артилерії ворога на лінії фронту та в Криму. Український Генштаб також знайде найкращі цілі для літаків F-16. Про це розповів колишній командувач ...