Путіну потрібні карателі і для власного народу: Росія надала громадянство 9-екс бійцям і екс-командиру спецроти "Беркута"

Двом з "беркутівців" у РФ надано притулок як біженцям.

"Беркут". Фото: РІА

Росія надала громадянство колишньому командиру спеціальної роти спеціального підрозділу «Беркут» Дмитру Садівнику і 9 колишнім бійцям спецроти, обвинуваченим у розстрілі 48 активістів Евромайдана на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. Про це прокурор Роман Псюк заявив 17 січня в ході розгляду Святошинським районним судом Києва справи за обвинуваченням колишніх співробітників «Беркута» Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченко, Сергія Тамтуры і Олега Янішевського у розстрілі активістів Евромайдана, передають Патріоти України з посиланням на Українські Новини.

Зокрема Псюк попросив суд присяжних взяти до уваги і досліджувати відповідь Росії на запит Генеральної прокуратури України. «У нас є відповіді Генеральної прокуратури РФ з підписами заступників генпрокурора РФ, згідно яким 10 осіб, їх прізвища вказані в обвинувальному акті — це бійці спецроти «Беркута», вже отримали громадянство Російської Федерації і, за нашими даними, ховаються саме на території Росії», — повідомив прокурор.

За словами Псюка, Росія надала Садівнику громадянство в грудні 2014 року, а дев'яти колишнім «беркутівцям» — в квітні 2014, вересні 2014, квітні 2015 і січні 2015. Двом колишнім «беркутівцям» Росія надала притулок як біженцям. Суд долучив ці матеріали до справи.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...