"Путин не дурак. Но другого выхода у него нет": Джемілєв про майбутнє Криму

Російський президент розраховував, що зможе встановити в Києві режим а-ля Янукович, але у нього нічого не вийшло, пояснив лідер кримських татар.

Мустафа Джемілєв. Фото:telegraf.com.ua

Народний депутат, уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв переконаний, що Росію чекає розпад, якщо вона відмовиться деокупувати Крим. Про це він заявив під час відкритої лекції в Київському інституті міжнародних відносин, передають Патріоти України з посиланням на прес-служба "Блоку Петра Порошенка".

Джемілєв нагадав, що під час анексії півострова Путін просив підтримки у кримських татар, обіцяючи їм "світле майбутнє".

"У розмові з Путіним 12 березня 2014 року, коли він розповідав, як ми будемо щасливі в Російській державі, і просив нашої підтримки, я сказав:" Ваш референдум ніхто не визнає, і краще за все для Росії - негайно вивести війська з нашої території " . Він знову повторював, що, мовляв, народ має право на самовизначення і буде визначати на референдумі майбутнє ", - розповів лідер кримських татар.

На думку Джемілєва, Путін розраховував відновити вплив на Україну за допомогою лояльної Кремлю влади.

"Путін програв в наступному. Він прекрасно розумів, він взагалі-то не дурень, що ось цей референдум ніхто з цивілізованих країн не визнає, що це буде постійним тягарем для російської держави. Однак він розраховував, що зможе встановити в Києві режим а-ля Янукович, але не вийшло", - сказав він.

"У Путіна іншого виходу немає, окрім як звільнити Крим. Інакше це буде розпад Росії", - підсумував Джемілєв.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...