ПВК "Вагнер", "кухар Путіна" та байкер "Хірург": Стало відомо, хто потрапив у список розширених санкцій США проти РФ

Всього в список додані 38 фізичних осіб і організацій.

Євген Пригожин, якого ще називають "кухарем Путіна". Фото:http://zampolit.com

Влада США розширила санкції відносно Росії. Про це повідомляється на сайті Мінфіну США, передають Патріоти України з посиланням на LB.ua.

Відомство опублікувало список, в який включені приватна військова компанія (ПВК) "Вагнер", а також кейтерінгова компанія "Конкорд" мільярдера Євгена Пригожина, також відомого як "кухар Путіна".

До переліку також включені командир ПВК "Вагнер" Дмитро Уткін, заступник міністра економічного розвитку РФ Сергій Назаров, глава "міністерства держбезпеки" самопроголошеної "ЛНР" Леонід Пасічник.

У переліку опинився і "Холдинг охоронних структур "Вовк". Швидше за все, мова йде про організацію, засновану за участю лідера "Нічних вовків" Олександра Залдостанова (Хірурга). Крім того, до списку внесено байк-центр "Нічних вовків" у Нижніх Мневниках і деякі невеликі російські банки, що працюють в окупованому Криму, в тому числі Індустріальний ощадний банк, Чорноморський банк розвитку та реконструкції, банки "Рубльов", "Північний кредит", "Ярославич", "Центр міжнародних розрахунків".

Всього в список додані 38 фізичних осіб і організацій.

Про приватну військову компанію "Вагнер" вперше стало відомо в березні 2016 роки від петербурзького видання "Фонтанка". За інформацією видання, за ПВК стоїть колишній командир загону спецназу ГРУ Міноборони РФ Дмитро Уткін з позивним "Вагнер".

Євген Пригожин, якого ЗМІ називають особистим кухарем Володимира Путіна, займається ресторанним бізнесом з 1996 року. За цей час пов'язані з ним компанії провели більше 15 тис. заходів і обслужили більше 1,5 млн гостей, а його фірма "Конкорд М" входить в число основних постачальників харчування для управління справами президента.

Через кримінальну справу проти неї в Україні: Росія відмовила в громадянстві колаборантці з Києва

вівторок, 30 квітень 2024, 21:22

Колаборантці з Києва, яка виїхала на територію країни-агресора РФ, відмовили в російському громадянстві. Причина відмови — кримінальна справа проти жінки в Україні за підтримку вторгнення РФ. Про це повідомляють російські ЗМІ, передають Патріоти Україн...

Цікава заява: Трамп обіцяє "спробувати" допомогти Україні у війні проти РФ

вівторок, 30 квітень 2024, 21:10

Експрезидент США та кандидат на майбутніх виборах очільника держави Дональд Трамп пообіцяв «спробувати» допомогти Україні у війні проти Росії. Однак Трамп наголосив, що Європа теж «повинна виконувати свою роботу». Про це він розповів у інтерв’ю журналу...