Радник голови СБУ розповів, чим торгова блокада обернулася для українців в ОРДЛО

Юрій Тандіт повідомив, що на непідконтрольній Україні території працюють підприємства, які сплачують податки і військовий збір в бюджет України, тому закликав подумати про цих людей.

Юрій Тандіт. Фото:dt.ua

Торгова блокада Донбасу створює труднощі для громадян України, які мешкають за лінією розмежування і теж платять податки, зокрема, військовий збір. Про це заявив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт у коментарі телеканалу "112 Україна", передають Патріоти України.

"Ми повинні робити все, щоб дати можливість нашим співгромадянам працювати, теж платити податки, тому що фактично за 2016 рік було сплачено нашими підприємствами, які розташовані на тій території, яка непідконтрольна Україні, більше 30 млрд, близько 800 млн було сплачено так званого військового збору. Тут не повинно бути якихось емоційних рішень, потрібно думати про тих людей. Тим більше взимку питання не просте", - заявив Тандіт.

Нагадаємо, в Україні вже третій тиждень триває блокада залізничних шляхів, по яких поставляється вугілля з окупованих територій Донбасу. Гройсман заявив, що не бачить альтернативи постачанню вугілля з підприємств на окупованому Донбасі для того, щоб забезпечити теплопостачання.

16 лютого учасники торгової блокади на Донбасі почали перекривати ще й автошляхи.

Як повідомлялося, 16 лютого РНБО на засіданні розглядала питання нейтралізації загрози енергетичній безпеці України. Зокрема, президент Петро Порошенко зазначив ризики для металургії та загрозу скорочення валютних надходжень через блокаду Донбасу.

Сьогодні учасники блокади торгівлі з окупантами заявили про підготовку спецпризначенцями МВС силового розгону блокади в Бахмуті.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...