Радикально: Аваков запропонував заборонити суди в Україні на три місяці

Міністр пропонує повну заміну суддівського корпусу з повним перезавантаженням суддівської системи.

Арсен Аваков. Фото:telegraf.com.ua

Судові процеси в Україні потрібно зупинити на три місяці до формування нових судів. Про це написав на своїй сторінці у Facebook голова МВС України Арсен Аваков, інформують Патріоти України.

"Судді в Україні зараз в суспільній свідомості - втілення всього чого завгодно, тільки не законності і справедливості! У сьогоднішній ситуації будь-яке рішення суду, судові процедури - суспільство піддає сумніву", - пише Аваков.

Він зазначив, що всі недавні закони і проекти змін до законів по суддях не поміняють нічого.

"Вважаю, що необхідно повернутися до радикального проекту, на якому наполягав свого часу "Народний фронт", але не отримав тоді підтримки. Мова тоді йшла про повну заміну суддівського корпусу.

Повне перезавантаження - з новим набором, професійним конкурсом і реальною зовнішньою атестацією нинішнього суддівського корпусу. Пропонувалося вибудовувати нові суди паралельно, поки старі будуть працювати", - зазначив він.

При цьому Аваков повідомив, що судове правосуддя протягом трьох місяців формування нових судів не повинно функціонувати взагалі.

"Якщо люди будуть розуміти, що відбувається процес реальних змін і очищення - погодяться потерпіти! Прийняти всі необхідні законодавчі акти на перехідний період - від продовження процесуальних строків до порядку розгляду справ і - амба - локаут! - Перезавантаження на три місяці. Всі пішли на конкурс - прийде новий суд", - пише Аваков.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...