"Реальну небезпеку Росії розуміють тільки країни-сусіди", - міністр оборони Польщі

Антоні Мачеревич очікує, що на майбутньому саміті НАТО в Варшаві буде вирішено питання зміцнення східних рубежів і розміщення там військ на постійній основі.

Антоні Мачеревич: "Реальну небезпеку Росії розуміють тільки країни-сусіди". Фото окупації Криму з ресурсу serko.info.

Міністр оборони Польщі Антоні Мачеревич впевнений, що тільки географічні сусіди РФ розуміють реальну небезпеку цієї країни і здатні оцінити рівень загрози і постійних провокацій, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Інші країни, схоже, не усвідомлюють всю серйозність ситуації, яка майже така сама, що була перед анексією Криму. Тоді НАТО не розумів, що намічається", - вважає Мачеревич.

За словами глави відомства, Польща щодня піддається різного роду провокаціям з боку Росії, і тому посилення військової присутності НАТО на східному кордоні Альянсу життєво необхідно.

Мачеревич очікує, що на майбутньому саміті НАТО в Варшаві буде вирішено питання зміцнення східних рубежів і розміщення там військ на постійній основі.

Міністр оборони Польщі також зауважив, що Варшава готова до дипломатичного діалогу з Росією. Однак головною умовою такої співпраці має стати "відчуття безпеки, якого зараз немає". Мачеревич нагадав, що російська сторона періодично заявляє про бажання напасти на країни Прибалтики або Польщу.

Варшава при цьому не планує ніяких наступальних дій. Зміцнення позицій пов'язано виключно з обороною кордонів держави.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...