Реформа для суддів чи судді для реформи: Голова Апеляційного суду Кіровоградської області приховав у декларації... все (фото, відео)

ЗМІ знайшли суддю, який примудрився здати "порожню" декларацію.

Валерій Драний. Скріншот.

Голова Апеляційного суду Кіровоградської області Валерій Драний згідно з декларацією не має ані дружини, ані житла, ані автомобіля. Однак розслідування Євгенії Слівко для програми «Наші гроші. Досудилися» виявило, що насправді суддя разом з екс-дружиною та дітьми мешкає в будинку площею 400 кв. м в престижному районі Кропивницького (Кіровоград), користується квартирою площею понад 100 кв м та автомобілем бізнес-класу Hyundai Azera, передають Патріоти України.

Голова суду підтвердив, що використовує це майно.

Автомобіль бізнес-класу Hyundai Azera голова суду оформив на свого рідного дядька Олексія Драного, який раніше теж працював в очолюваному своїм племінником суді.

В кінці 2013 року Олексій Драний пішов у відставку з посади простого судді. І незабаром на нього записали цю машину. Така іномарка при покупці коштувала близько $40 тис.

Навіть незважаючи на хитрощі з оформленням майна на родичів, суддя все одно повинен показувати його в декларації, оскільки користується ним.

"Якщо особа користується майном - на правах оренди або на іншому праві - воно повинно бути вказано, так, це звичайне порушення", - прокоментував ситуацію Андрій Савін, юрист ГО "Центр протидії корупції".

У той же час в декларації Драного зазначено, що його офіційна зарплата в 2015 склала 273 тис. грн. Він також отримував матеріальну допомогу - 13,4 тис грн.

Дружину і її дохід Валерій Драний в декларації не вказав, посилаючись на розлучення. Разом з тим, вже після розлучення у сім'ї народилася друга дитина.

Розлучившись на папері в 2013 році, подружжя почало розділ майна. З 2016 цей процес завершився, і Драний оформив половину будинку і квартири на себе. Тепер формально він отримав це майно від дружини в результаті розлучення, а не придбав на суддівську зарплату.

Як додали журналісти, кваліфікаційне оцінювання, яке передбачає доведення законності походження майна, Драний ще не проходив.



"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...

Зібрались на Олімпіаду-2024: Франція відмовилась акредитувати російських "волонтерів"

вівторок, 30 квітень 2024, 22:32

Французька влада відхилила акредитаційні заявки на Олімпіаду-2024 від росіян, які хотіли поїхати на Ігри як волонтери. Про це повідомляє російське пропагандистське видання ТАСС, передають Патріоти України. "Я отримала від оргкомітету офіційний лист, в ...