"Режим тиші": Російські бойовики знову обстрілювали позиції ЗСУ, українські захисники понесли втрати

За минулу добу в зоні АТО поранено 5 бійців ЗСУ.

За добу в зоні АТО поранено 5 українських військових. Фото: dt.ua.

Незважаючи на усі домовленості, російсько-терористичні підрозділи "режиму тиші" не дотримуються, за минулу добу в зоні АТО зафіксовано 54 обстріли позицій Збройних Сил України, п’ятеро військовослужбовців отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, передають Патріоти України.

Найбільше обстрілів відбулось поблизу Маріуполя. Тут з мінометів калібру 82 мм, ворог накривав вогнем захисників Красногорівки та Широкиного. З гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів бив по опорних пунктах в районі Павлополя та Водяного. Позиції під Мар’їнкою бойовики обстрілювали з гранатометів, а в бік морських піхотинців у Гнутовому відкривали вогонь з кулеметів. З озброєння БМП противник гатив по позиціях морпіхів в районі Водяного та Широкиного. Поблизу Новотроїцького активно діяв ворожий снайпер.

Крім того під Мар’їнкою відбулось бойове зіткнення з ДРГ противника. Сталось це, коли група бойовиків намагалась наблизитись до позицій ЗСУ. Прихований рух противника було виявлено. Командир бригади, враховуючи пряму загрозу життю і здоров'ю підлеглих, прийняв рішення на застосування зброї після чого противник відійшов.

На Донецькому напрямку, з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник гатив по захисниках Авдіївки. З гранатометів – по опорних пунктах поблизу Луганського, Опитного, Пісків та Невельського. З великокаліберних кулеметів терористи відкривали вогонь у бік сил АТО під Кам’янкою, Опитним, Верхньоторецьким, Шахтою Бутівкою та Пісками. В районах Опитного та Троїцького активізувались ворожі снайпери.

На Луганському напрямку, зафіксовано найменшу кількість обстрілів. Тут зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї ворог бив по опорних пунктах ЗСУ поблизу Кримського, а зі стрілецької зброї відкривав вогонь у бік українських позицій в районі населеного пункту Лобачеве.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...