Результати повзучого наступу вражають, - Юрій Бутусов назвав втрати терористів "ДНР"

Втрати противника в боях в 2017-му році склали тільки у складі 1-го корпусу "ДНР" мінімум 70 бойовиків лише ліквідованими. Більшу частину цих втрат ворог зазнав у боях під Авдіївкою, протягом короткого проміжку 29 січня - 8 лютого.

Бойовики понесли величезні втрати в боях на Донеччині з початку року. Фото: facebook.com/butusov.yuriy.

За заявою представника "оперативного командування "ДНР" Едуарда Басуріна, "в період з 3 лютого, коли почалося загострення, загинули 45 людей, з них чотири мирних жителі". Тобто можна зробити висновок, що це з'єднання противника втратило (45 - 4) 41 найманця ліквідованими, пише на своїй сторінці у Facebook журналіст Юрій Бутусов, повідомляють Патріоти України.

Як відомо, раніше загальних цифр втрат ворог взагалі не називав, інформація була засекречена. Журналіст припускає, що 41 ліквідований у корпусі "ДНР" в період з 3 лютого по 9 лютого. Проте бої йшли з початку року, а отже, деяких втрат противник також зазнав з 1 січня.

А також Бутусов звертає увагу на те, що бій в Авдіївці почався не 3 лютого, а 29 січня, великі втрати в боях почалися саме тоді.

"Російські джерела заявили, що в період з 29 січня по 3 лютого 1-й корпус зазнав важких втрат, включаючи командира 3-го батальйону 11-го мотострілецького полку Івана Балакая, а також 4 найманців штурмового батальйону "Сомалі", - розповів він.

За словами Бутусова, це серйозні втрати, противник був вибитий з двох укріплених позицій і всі його атаки були відбиті; ці втрати не поступаються українським, а, судячи з кинутих трупів - перевершують.

"У 2017-му році також зазнали втрат частини 2-го армійського корпусу окупантів - зокрема, прямо в Луганську був підірваний перший заступник командувача 2-го корпусу "ЛНР" Олег Анащенко. Проте втрати 2-го корпусу не опубліковані", - написав журналіст.

Сумарно за повідомленнями у соцмережах, втрати противника в боях в 2017-му році склали тільки у складі 1-го корпусу "ДНР" мінімум 70 бойовиків лише ліквідованими. Більшу частину цих втрат ворог зазнав у боях під Авдіївкою, протягом короткого проміжку 29 січня - 8 лютого.

Крім того, значно менших втрат, однак, судячи з усього, мінімум до 10 осіб, зазнали частини 2-го корпусу в січні-лютому.

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...