"РФ потужно інвестувала в свій флот. Активність її субмарин в даний час на найвищому рівні з часів холодної війни" - генсек НАТО

В Альянсі запланували створення командного штабу НАТО, який буде відповідати за його діяльність в Атлантиці, а також за логістику в Європі, що має гарантувати транспортування персоналу та матеріалів в разі ескалації конфлікту з Росією.

Ілюстрація:BBC.com

Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг висловив стурбованість зростанням активності російських підводних човнів в Середземному морі і в Атлантичному океані. Про це йдеться в матеріалі на сайті Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), повідомляють Патріоти України з посиланням на DW.

"Росія потужно інвестувала в свій флот, зокрема в підводні човни. З 2014 року вони випустили 13 нових субмарин. Активність російських субмарин в даний час на найвищому рівні з часів холодної війни", - цитує видання слова генсека НАТО.

Столтенберг підкреслив, що НАТО потрібні безпечні морські шляхи, щоб бути здатним транспортувати війська і обладнання. У зв'язку з цим він сказав про плани створення командного штабу НАТО, який буде відповідати за діяльність Альянсу в Атлантиці, а також за логістику в Європі, що має гарантувати транспортування персоналу та матеріалів в разі ескалації конфлікту з Росією. Рішення про організацію та розташування структур повинні прийняти в 2018 році, говориться на сайті FAZ.

За словами Столтенберга, після завершення "холодної війни" в НАТО послабилася спроможність в сфері протидії підводним човнам, відбувалося менше відповідних навчань.

Разом з тим, видання Washington Post зазначає, що російські субмарини знаходяться близько до важливих кабелів передачі даних на дні океану між Північною Америкою і Європою. Командувач підводного флоту НАТО Ендрю Леннон повідомив, що російський флот може мати можливість "підключитися до життєво важливих інформаційних каналів". "Росія явно зацікавлена в підводній інфраструктурі НАТО", - цитує Леннона Washington Post.

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...