Рішення - за Кремлем: У РФ розказали, коли і як може відбутися обмін Савченко

"У будь-якому випадку, помилування - це прерогатива президента Росії, і тільки він може приймати такі рішення" - заявив голова Слідчої комісії РФ Маркін.

Володимир Маркін. Фото:www.unian.net

Офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін розповів, як буде відбуватися обмін української льотчиці і народного депутата Надії Савченко, засудженої в Росії на 22 роки. Про це Маркін, уродженець Челябінська, написав у своїй колонці для газети Вечерний Челябинск, інформуть Патріоти України.

"Сама Савченко, несмотря на малохольность, выбрала гуманизм российских порядков, сбежала от расправы по законам военного времени. Фактически прошла в системе ФСИН психоневрологическую реабилитацию и снова рвется в бой. Конечно, справедливость требует, чтобы отсидела все 22 года.

Но если это поможет вытащить из киевских застенков хороших и честных людей, то можно и пойти на обмен. Возможность по закону тут только одна — передать для отбытия наказания на родину. Помиловать нельзя без признания вины и раскаяния. В любом случае, помилование — это прерогатива президента России, и только он может принимать такие решения", - заявляє Маркін.

"Наверняка в Киеве вопреки закону и договорам ее выпустят "на волю". В этом случае в Раде, на сессии ПАСЕ и в кулуарах Европарламента появится новый "лидер", причем ментально заразный. Там и так создали отстойник слабо вменяемых русофобов, а тут за счет индукции многие перейдут грань от слабоумия к безумству.

Русофобское крыло западной системы саморазрушится быстрее. Кризис в Киеве все равно закончится восстановлением действия Конституции и отменой незаконных решений. Так что Савченко даже в этом случае свои же отправят досиживать двадцаточку в украинской тюрьме. Нужно лишь немного терпения, пока работает время", - стверджує прредставітель СК РФ.

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...

Кількість постраждалих внаслідок обстрілу Харкова зросла, пошкоджено 20 будинків в центрі міста (відео)

неділя, 5 травень 2024, 23:03

Кількість постраждалих внаслідок удару російських окупантів по центральній частині Харкова 5 травня виросла до 15 осіб. Про це проінформувала у Telegram Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України. "Станом на зараз кількість травмованих ...