"Рішення антиконституційне" - Савченко прокоментувала скасування Порошенком її закону

Нардеп зазначила, що буде обговорювати з уповноваженим з прав людини і депутатами можливості скасування рішення президента.

Надія Савченко. Фото:https://compromat.ws

Народний депутат Надія Савченко прокоментувала підписаний Порошенком закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо правил складання покарань і зарахування строку попереднього ув'язнення", який фактично скасовує так званий "закон Савченко". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

Нардеп зазначила, що президент замість того, щоб підписувати закон про скасування "закону Савченко", міг би ветувати його і запропонувати внести зміни в початковий закон для того, щоб збалансувати його норми.

Савченко повідомила, що зверталася до адміністрації президента з пропозиціями ветувати внесення змін до кримінального кодексу і внести зміни в "закон Савченко".

"Я зверталася до адміністрації президента до Філатова і Ковальчука. Звичайно, у них не було часу прийняти мене особисто, але в їх секретаріаті я сказала, щоб вони запропонували президенту ветувати цей закон і запропонувати внести зміни, які я розробляла з офісом омбудсмена і союзом адвокатів Києва. Ми розробляли зміни, які могли б зробити "закон Савченко" збалансованим, який дійсно б працював на захист прав людей ", - сказала вона.

Зараз, зазначила Савченко, вона буде обговорювати з уповноваженим з прав людини і депутатами можливості скасування рішення президента. Крім того, вона має намір підготувати закон, метою якого буде збалансувати систему правосуддя.

"Омбудсмен може подавати в КСУ на скасування рішення президента як антиконституційне, 45 депутатів можуть подавати таку заяву в КСУ. В принципі, я буду говорити і з депутатами, і з омбудсменом, і також будемо готувати закон, який міг би допомогти і людям і правосуддю зробити систему збалансованою, а не такою, якою ми користувалися всі 25 років в Україні", - сказала Савченко.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...