Рішення Мін'юсту про приватних виконавців легалізує рекет і запускає новий перерозподіл власності в Україні, - політолог

​Приватні контори судових виконавців перетворяться в структури з вибивання боргів за допомогою незаконно сформованих фальшивих судових рішень.

У Міністерстві юстиції України вирішили рекет зробити легальним. Фото: izvestia.kiev.ua.

Учора, 4 серпня, заступник Міністерства юстиції України з питань виконавчої служби Сергій Шкляр анонсував початок роботи приватних судових виконавців вже цієї осені, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У стабільних демократичних системах, де нормально функціонують правоохоронні та судові органи, приватні судові виконавці можуть існувати. Але в такій країні, як Україна, наявність подібних контор перетвориться в легальний рекет, вважає політолог Руслан Бортник.

"У наших умовах такий інститут вводити не можна, тому що він перетвориться в черговий інструмент в брудних руках влади, яка захищає правоохоронні органи. Що нам варто зробити фальшиве рішення або наказ суду, щоб потім найняти "братків", які під виглядом якоїсь фірми з легальним статусом прийдуть ці борги вибивати?" - пояснив Руслан Бортник.

Політолог зазначив, що з огляду на нововведення можна буде очікувати нову хвилю рейдів і конфліктів з громадянами на грунті майна.

"Крім того, на тлі цього рішення, яке, по суті, є новим перерозподілом власності в Україні, з'являться нові олігархи", - додав Бортник.

Зеленський заявив, що Україна зможе вступити до НАТО тільки після перемоги у війні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:57

Україна стане членом Північноатлантичного альянсу після перемоги у війні з Російською Федерацією. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на президента Володимира Зеленського під час зустрічі з офіцерами, які проходять курси професійної військової...

Особлива ставка: Сі Цзіньпін збирається вбити клин між Європою і США, - Bloomberg

вівторок, 30 квітень 2024, 15:58

Як пише Bloomberg, візит президента Китаю Сі Цзіньпіна до Франції, Сербії та Угорщини має показати, що Пекін може запропонувати ЄС набагато більше, ніж Сполучені Штати Америки, передають Патріоти України. У Міністерстві закордонних справ КНР повідомили...