Рішення прийнято: Комітет Ради схвалив закон Порошенка про реінтеграцію Донбасу

4 жовтня відповідний законопроект №7163 на розгляд парламенту подав Президент Петро Порошенко.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони схвалив проект закону "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях", передають Патріоти України.

Рішення комітету було прийнято з застереженням, що при підготовці цього проекту закону до другого читання будуть напрацьовані пропозиції комітету зі зміни статті 7 законопроекту, в якій згадуються Мінські угоди. Законопроект, запропонований Порошенком буде прийнятий за основу.

Водночас профільний комітет не зміг рекомендувати парламенту прийняти за основу та в цілому президентський проект закону №7164, який продовжує дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування на окремих територіях Донецької та Луганської областей.

За відповідне рішення проголосувало лише 7 нардепів з 15 присутніх на засіданні комітету у четвер, інформує "Інтерфакс-Україна".

Президентський законопроект було вирішено відправити на доопрацювання автору.

Рішення комітетів парламенту мають рекомендаційний характер, остаточне рішення ухвалюють депутати під час голосування у сесійній залі.

До слова, вранці 5 жовтня Петро Порошенко був у Верховній Раді і брав участь у засіданні фракції БПП, де закликав нардепів підтримати його законопроекти.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...