Рішення прийнято: Верховна Рада перейменувала Іллічівськ, Артемівськ та Дзержинськ

Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її опублікування.

Ілюстрація: ЖЖВерховна Рада ухвалила постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів (№ 3854). Назва міста Артемівськ тепер змінюється на Бахмут. За це рішення проголосували 230 народних депутатів із 340 зареєстрованих у сесійній залі, повідомляють Патріоти України.

Як зазначається в пояснювальній записці, перейменування географічних об’єктів здійснюється у випадку, зокрема необхідності приведення назви географічного об’єкта у відповідність до вимог Закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Комітет ВР з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування розглянув загалом 175 пропозицій окремих органів місцевого самоврядування про перейменування населених пунктів і районів, у тому числі з Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Черкаської, Чернігівської областей.

Серед вищевказаних пропозицій запропоновано було перейменувати 1 район, 5 міст та 169 сіл і селищ. Зазначені пропозиції органів місцевого самоврядування були підтримані Українським інститутом національної пам’яті.

Згідно з постановою, в Донецькій області назва міста Артемівськ змінюється на Бахмут, а Артемівський район - на Бахмутський. Крім того, місто Дзержинськ стає Торецьком, а місто Красний Лиман - Лиманом. В Луганській області, зокрема назва села Первомайськ Сватівського району змінюється на Травневе.

В Одеській області місто Іллічівськ перейменовується на Чорноморськ, а в Полтавській області місто Червонозаводське Лохвицького району - на місто Заводське. У Київській області назва села Кірове Бориспільського району змінюється на Кучаків, у Дніпропетровській області село Ленінське Апостолівського району - на Грушівка, а в Закарпатській області село Комсомольськ Руськомокрянської сільської ради Тячівського району перейменовується на село Німецька Мокра. Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її опублікування.


Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...