"Росія була змушена "захищати російськомовне населення" на Донбасі та в Криму", - Путін

Путін заявив, що в Кремлі були змушені відреагувати на прагнення людей, що живуть в Криму, повернутися до складу РФ.

Вторгнення в Крим. 2014 рік. Фото: Антикор.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія була змушена «захищати російськомовне населення» на Донбасі і в Криму. Про це він сказав на форумі «Росія кличе», повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

«Наголошу, що ми були змушені захищати російськомовне населення на Донбасі, змушені були відреагувати на прагнення людей, що живуть в Криму, повернутися до складу РФ», - заявив Путін.

За його словами, Захід тут же почав розкручувати «новий маховик антиросійської політики і введення санкцій».

Нагадаємо, Росія в березні 2014 роки після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати ситуацію на Донбасі. РФ поставляє терористам «ДНР» і «ЛНР» озброєння й направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська.

Із середини квітня 2014 року в Луганській і Донецькій областях тривають бойові дії.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними та засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...