Росія готується воювати в умовах Крайньої Півночі (фото)

В Арктиці проведено випробування військової та спеціальної техніки Міноборони РФ.

Росія випробовує свою військову техніку в Арктиці. Фото: Минобороны РФ.

У неділю, 19 лютого, фахівці Головного автобронетанкового управління Міноборони Росії і представники промисловості почали випробування нових зразків озброєння, військової і спеціальної техніки в умовах Арктики. Про це заявив заступник міністра оборони РФ, генерал армії Дмитро Булгаков, передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням, у найближчі кілька тижнів на сучасних зразках снігоболотохідної техніки випробувачі пройдуть складний маршрут від селища Тіксі (Республіка Саха (Якутія) до острова Котельний і назад льодовим покриттям моря Лаптєвих, протоками між островами і прибережною зоною.

- Техніка і особовий склад експедиції забезпечені всім необхідним для здійснення маршу. Особовий склад одягнений в сучасну арктичну форму, забезпечений арктичним паливом і необхідними запасами продовольства, – йдеться в повідомленні Міноборони Росії.

Там зазначили, що в ході автономного маршруту планується подолати 2 тис. км. Фахівці оцінюватимуть нові технічні рішення на зразках військових гусеничних машин, які пристосовані до низьких температур (до мінус 60 градусів).

Також випробовуватимуть армійські снігоходи, дволанкові гусеничні транспортери, спеціальні транспортні засоби на шинах наднизького тиску на базі всюдиходів "ТРЕКОЛ", які допрацювали за вимогами військового відомства, і модернізовані дволанкові транспортери сімейства ДТ-10ПМ і ДТ-30ПМ.

Крім того, в Арктиці досліджуватимуть кузова-контейнери, каркасно-надувні намети для людей і військової гусеничної техніки, а також переносні і стаціонарні засоби визначення товщини льоду, нові водоочисні та опріснювальні установки, засоби медичного забезпечення.

В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Україну

понеділок, 6 травень 2024, 18:44

Україна та Росія можуть розпочати переговори про продовження транзиту російського газу лише після того, як Москва виведе свої війська. Про це у відповідь на запитання кореспондента "РБК-Україна" заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон після перег...

Віддав життя за Україну: У бою загинув дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики, який зупинився за крок від медалі на Олімпіаді

понеділок, 6 травень 2024, 18:30

У боях із російськими окупантами загинув учасник Олімпійських ігор та дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Олександр Пєлєшенко. На своє останнє завдання 30-річний захисник вирушив у ніч із 5-го на 6 травня, передають Патріоти України. "З великим...