"Росія грубо порушує міжнародне право": У Великобританії пообіцяли відповісти на видворення своїх дипломатів з РФ

У зв'язку з ситуацією на початку наступного тижня збереться на засідання британська рада національної безпеки.

Ілюстрація:pravdanews.info

Міністерство закордонних справ Великої Британії відреагувало на видворення 23 своїх дипломатів з РФ, зазначивши, що відповідь російської держави не змінює фактів і саме Росія є тією, хто грубо порушує міжнародне право. Про це йдеться у заяві МЗС Великої Британії, передають Патріоти України з посиланням на УНН.

"Наш посол у Москві щойно був проінформований російським урядом про те, що вони висилають 23 дипломатів, закривають генконсульство Великої Британії в Санкт-Петербурзі і закривають Британську раду в Москві", - відзначили в МЗС країни.

Вказано, що це послідувало за діями, які Лондон прийняв разом з іншими заходами, щодо викриття російської шпигунської мережі, що діяла у Великій Британії, у результаті замаху на вбивство двох осіб у Британії з використанням нервово-паралітичної речовини.

"У світлі попередньої поведінки Росії ми передбачали подібну відповідь, і на початку наступного тижня збереться рада національної безпеки, щоб обговорити наступні кроки. Наш пріоритет сьогодні - піклуватися про наших співробітників в Росії і допомагати тим, хто повернеться до Великої Британії", - відзначили в британському МЗС.

"Реакція Росії не змінює фактів - замах на двох громадян на британській землі, в зв'язку з чим немає іншого висновку, окрім як того, що російська держава була винною. Саме Росія є тією, хто грубо порушує міжнародне право і Конвенцію про хімічну зброю.

У нас немає розбіжностей з народом Росії, і ми як і раніше вважаємо, що не в наших національних інтересах повністю розірвати діалог між нашими країнами, але тягар відповідальності залишається на російській державі, яка має відповісти за свої дії і дотримуватися міжнародних зобов'язань", - додали в МЗС Великої Британії.

Як стало відомо, свою заяву з цього приводу зробила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей. Про це вона розповіла 17 березня під час весняного форуму Консервативної партії.

За словами Мей, Великобританія не стерпить загрози життю своїх громадян або інших осіб на своїй території від російського уряду. Вона зазначила, що країна дістала потужну підтримку від союзників.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...