Росія і Канада ведуть таємні переговори по Донбасу, - Reuters

Представники МЗС Канади та Росії обговорювали питання, що являють взаємний інтерес.

Друзі України ведуть із Кремлем таємні переговори щодо Донбасу. Фото: inosmi.ru.

У Москві 1 листопада відбулася зустріч представників МЗС Канади та Росії. Обговорювали ситуацію на Донбасі та в Сирії. Про це пише Reuters, передають Патріоти України.

Візит представника Канади перший з того часу, як до влади прийшла Ліберальна партія прем'єр-міністра Джастіна Трюдо. Попередня влада країни дотримувалася жорсткої позиції щодо Росії через її агресію.

"Ліберали також засуджують втручання Москви. Міністр закордонних справ Стефан Діон у п'ятницю закликав усі країни залишатися твердими у питанні підтримки санкцій. Але вони кажуть, що хочуть обговорити питання, які являють взаємний інтерес", - ідеться в повідомленні.

Видання нагадує, що новообраний президент США Дональд Трамп обіцяв налагодити зв'язки з президентом РФ Володимиром Путіним. Усе це може послабити трансатлантичний і європейський фронт проти Росії.

15 листопада ООН ухвалила проект резолюції про ситуацію з прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь. Уперше в документі ООН Росію назвали державою-окупантом, а Крим – окупованою територією України.

Через це російський президент Володимир Путін підписав розпорядження про вихід із Римського статуту про заснування Міжнародного кримінального суду.

"Неслась інформаційна хвиля": У ГУР сказали, чи існує загроза Україні з боку Придністров'я

вівторок, 7 травень 2024, 11:28

Для України наразі немає загрози з території невизнаного Придністров’я. Принаймні серйозної, якщо подивитись об'єктивно. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Водноч...

Новий поворот: Сили НАТО вигнали танкери Путіна зі стоянки у Середземному морі

вівторок, 7 травень 2024, 10:48

Танкери, які транспортують російську нафту, залишили Лаконську затоку - ключову стоянку в Середземному морі, де сировина перевалювалася з судна на судно для подальшого транспортування до Азії. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України. Так, з п...