Росія має намір втрутися у демократичні процеси та підірвати ліберальний міжнародний порядок, - Джо Байден (відео)

Віце-президент США Джо Байден вважає, що Росія спробує вплинути на хід виборів в Європі, як вона це робила в США.

Джозеф Байден виступає на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, 18 січня 2017 року. Фото: ТАСС.

Віце-президент Штатів Джо Байден, виступаючи на своєму останньому розширеному засіданні на державній посаді, назвав Росію "масштабною загрозою для світової спільноти і порядку в світі в цілому", пишуть Патріоти України з посиланням на Діалог.

А вчора, 18 січня, виступаючи на форумі в місті Давосі Джо Байден зазначив: "Під правлінням президента Путіна Російська Федерація не втрачає шансу, використовуючи різні методи, порушити порядок європейського проекту. Вона шукає хворі місця, межі розлому всіх держав, щоб звернути увагу всього світу до політики за сферами впливу".

"У багатьох країнах Європейського континенту заплановані вибори на поточний рік, тому потрібно бути напоготові і не допустити спроб Москви втрутитися і розвалити їх демократичний процес. Це може трапитися знову, як в США, я вам гарантую. Мета нам ясна: крах ліберального міжнародного порядку" , - повторив політик.

Як стверджує Байден, в Кремлі хочуть повернути ситуацію, коли "сильні тиснуть на слабших сусідів за допомогою військової сили, корупції чи криміналу".

У зв'язку з цим він звернув увагу на "агресію по відношенню до сусідів": "Україна стала жертвою військового нападу, а інші країни - шантажу на грунті енергоресурсів".

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...