Росія має припинити незаконну анексію Криму – Європарламент

​«Ми надалі нагадуємо про необхідність припинення незаконної анексії Криму. Ми закликаємо Росію терміново продемонструвати дотримання всіх пунктів, що охоплюють мінські домовленості»

Європарламент

Терміново розпочати виконання кожного пункту мінських домовленостей закликають Росію європейські депутати. Водночас, звертаючись до Києва, представники парламентського комітету закордонних справ та підкомітету з питань безпеки та оборони висловлюють надію, що Україна швидше йтиме шляхом реформ, зазначають Патріоти України.

Члени Європарламенту висловлюють глибоку стурбованість з приводу нинішньої ситуації на сході України. Зокрема, вони звертають увагу на систематичні порушення режиму припинення вогню, що тривають із середини жовтня. Євродепутатів також тривожить те, що представники спостережної місії ОБСЄ мають постійні обмеження свободи пересувань, а перехід контролю до Києва по всій лінії українсько-російського кордону досі далекий від дійсності.

Парламентарі нарікають і на те, що жодних угод досі не досягнуто й щодо умов проведення місцевих виборів на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей. До того ж, процес відведення озброєнь доволі слабкий, натомість, значно більшає порушень укладених раніше угод, додають вони.

«Україна залишається одним з головних пріоритетів зовнішньополітичного порядку денного Європарламенту, – заявляють євродепутати. – Ми повністю підтримуємо Мінські угоди як міжнародно визнану основу для політичного розв’язання конфлікту на Донбасі та мирної реінтеграції тимчасово окупованих територій. Ми надалі також нагадуємо про необхідність припинення незаконної анексії Криму».

Протягом обговорень, які відбулись у Брюсселі, європарламентарі зазначили, що цінують дипломатичні зусилля Німеччини і Франції, а також вітають оперативну фінансову підтримку, що була надана Україні Євросоюзом, МВФ та іншими організаціями.

«Ми підкреслюємо наявність у цій державі позитивних змін завдяки реформам, проведеним українською владою», – заявляють представники законодавчої установи ЄС, водночас, закликаючи українців якнайшвидше далі поглиблювати конституційну реформу, включно з децентралізацією, та далі дотримуватися «мінського процесу».

Під час обговорень у Європарламенті зазначалося, що російська влада несе особливу відповідальність за нинішню ситуацію, яка призводить до погіршення безпеки в регіоні. «Ми закликаємо Росію терміново продемонструвати дотримання всіх пунктів, що охоплюють мінські домовленості. І саме це є умовою зняття санкцій», – заявляють європарламентарі.

«Це необхідно не лише для гарантування безпеки України та європейського континенту, а й для того, щоб покласти край жахливим умовам, у яких майже два роки живуть жителі цих територій та внутрішньо переміщені особи», – закликають депутати Європарламенту.


Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...