Росія може почати вторгнення в країни Балтії в найближчі місяці, - екс-глава спецвійськ Польщі

​На думку екс-заступника голови Бюро національної безпеки генерала Романа Полка Росія може використовувати "надумані приводи" і "ввічливих людей".

Роман Полко. Фото: Ридус.

Польський генерал, колишній глава спецвійськ Польщі і екс-заступник голови Бюро національної безпеки Роман Полко не виключає, що в найближчі місяці Росія може ввести війська в Прибалтику. Про це він розповів в інтерв'ю журналу Do Rzeczy, повідомляють Патріоти України.

"В цілому я не виключаю, що в перспективі декількох місяців Росія атакує під штучно вигаданим приводом. Чого слід боятися? Наприклад, введення російських військ під виглядом захисту інтересів російської меншини на територію Литви чи Естонії",- заявив Роман Полки.

На думку генерала, загроза для Польщі існує у вигляді диверсійних дій, що підривають довіру до країни на міжнародній арені. Як привід Москва може використовувати демонтаж пам'ятників радянським воїнам в Польщі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАТО введе в дію "багатонаціональні сили" для стримування агресії Росії в Балтійському регіоні вже до травня 2017 року, однак деякі підрозділи прибудуть на місце дислокації раніше основної групи.

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Скандальний діяч запевняє, що всі хто критикує інформаційну політику його з Єрмаком медійного дітища - або запроданці, або корисні ідіоти Кремля. Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що без телем...

Бронетехніка та боєприпаси: Німеччина передала нову партію військової допомоги ЗСУ

вівторок, 30 квітень 2024, 0:15

Німеччина відзвітувала щодо нового пакета військової допомоги для України, до якого увійшли додаткові засоби протиповітряної оборони, снаряди й бронетехніка. Про це повідомляється на офіційному сайті німецького уряду в понеділок, 29 квітня. До списку у...