"Росія надихає нас на тісну співпрацю з Україною", - посол Туреччини

Йонет Тезель: "Туреччина, як і європейські країни, зацікавлена в "поясі безпеки", який міг би захистити її від амбіцій Росії".

Через російську агресію в Україні стає більш тісним співробітництво Києва та Анкари. Фотоілюстрація: thekievtimes.ua.

Посол Турецької Республіки в Україні Йонет Тезель заявив, що через російську агресію в Україні стає більш тісним співробітництво Києва та Анкари. "Росія надихає нас співпрацювати ще більше. В цьому контексті важливим є Крим і кримські татари, які нам дуже близькі. Ми сподіваємося, що кримське питання не зникне з порядку денного на міжнародному рівні", - сказав посол на міжнародному форумі "Гібридні рішення безпеки в Чорноморському регіоні" в Одесі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За словами дипломата, Туреччина продовжує надавати допомогу кримським татарам, які змушені були залишити Кримський півострів. На міжнародному рівні країна підтримує кримськотатарських лідерів, зазначив посол Турецької Республіки в Україні.

Йонет Тезель підкреслив, що Туреччина, як і європейські країни, зацікавлена в "поясі безпеки", який міг би захистити її від амбіцій Росії. Адже країна не може самостійно протистояти викликам в регіоні. Україна в цьому питанні - її стратегічний партнер, зазначив посол.

Міжнародний форум "Гібридні рішення безпеки в Чорноморському регіоні" проходив в Одесі 24 - 26 березня.

Національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв раніше заявив, що після погіршення відносин з Російською Федерацією Туреччина, які раніше не приєдналася до санкцій проти Росії, де-факто приєдналася до санкцій щодо Росії і окупованого нею Криму. Це, зазначив Джемілєв, відбилося на поставках до окупованого Крим.


“Буде масований удар”: Жданов попередив про ракетну атаку ворога по Україні

субота, 4 травень 2024, 10:56

Російська армія може завдати масованого ракетного або комбінованого удару по Україні з початком її наступальних дій на сході та північному-сході. Про це в коментарі сайту ТСН.ua розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України. “Я н...

Таких є 5: Військовий експерт назвав головні проблеми, з якими зіткнулась українська армія на сході

субота, 4 травень 2024, 10:50

Російський прорив під Очеретиним має потенціал "перерости у великий прорив", вважає Маркус Рейснер, полковник австрійських збройних сил. У гіршому випадку Україні загрожує локальне обвалення фронту, пише n-tv, передають Патріоти України. «Ситуація на ...