Росія не пройде: Канада розвиває сильну армію на півночі

Джеймс Безан заявив про необхідність інвестувати в оборону в арктичній частині Канади

Джеймс Безан. Фото: Експрес

В Арктиці росіяни розгорнули свої військові бази. Як заявив тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан, дані дії РФ на півночі вимагають відповідних кроків з боку Канади. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

"РФ вже розгорнула кілька військово-морських і повітряних баз на Північному полюсі. До того ж Кремль створив нове північне командування. Тепер ми будемо працювати над розробкою засобів стримування. Це можна зробити з допомогою сильної оборони", - сказав він.

Безан закликав канадський уряд збільшити інвестування коштів на обороноздатність північних канадських армійців, особливо це стосується північного флоту. "Ми впевнені, що зараз є необхідність інвестувати в оборону в арктичній частині Канади. Нам необхідно більше можливостей спостереження, зокрема від п'яти до семи власних супутників, необхідно патрулювати човнами води, ввести в дію військово-морську базу і в цілому розвивати армію на півночі" , - підкреслив міністр.

Очільник МЗС Литви Ландсбергіс прокоментував погрози Путіна застосувати ядерну зброю

субота, 11 травень 2024, 14:29

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що, на його думку, ядерний шантаж Путіна - це блеф. Про це повідомляє LRT, передають Патріоти України. "Він нічого від цього не виграє, але може втратити все. Деякі країни на його боці, або ...

Мета армії РФ - не Харків: Військовий аналітик пояснив справжній задум ворога

субота, 11 травень 2024, 12:28

Російські окупаційні війська не мають на меті захопити Харків, водночас намагаються максимально понівечити місто обстрілами та зробити його непридатним для проживання. Спробами наступати на півночі Харківщини росіяни хочуть відвернути Сили оборони Укра...