"Росія не зможе атакувати ЄС "навіть гіпотетично", тому що союзники по НАТО діють з позицій сили", - адмірал США

Командувач ВМС США заявив, що знає розташування всіх російських субмарин в Середземному морі.

НАТО усе знає про місцезнаходження субмарин росіян. Фото: AFP.

НАТО кожної миті знає, де знаходяться російські субмарини, що з’явилися у Середземному морі, тож вони навіть гіпотетично не зможуть завдати шкоди жодній з європейських столиць. Про це заявив у середу 31 жовтня командувач ВМС США в Європі та у Африці адмірал Джеймс Фогго (Admiral James Foggo, Commander U.S. Naval Forces Europe and U.S. Naval Forces Africa) під час телефонної прес-конференції, передають Патріоти України.

«Я бачив покрокове збільшення кількості (російських) субмарин у Чорному морі та у Середземному морі на шість додаткових субмарин класу «Кіло». Тож, чотири знаходяться у Чорному морі, дві – у Середземному. Це величезне зростання. І вони несуть ракети «Калібр», до яких я маю велику цікавість. Це потужні системи озброєння, і з місця, де діють росіяни, вони здатні поцілити будь-яку столицю у Європі. Чи вважаю я, що вони це зроблять? Ні, не вважаю, тому що союзники по НАТО діють з позицій сили», - наголосив адмірал Фогго.

Він зауважив, що для НАТО важливо «весь час» знати, де знаходяться ці субмарини. «Це одне із завдань, що прописані в моїх посадових обов’язках як Командувача ВМС (США) у Європі та у Африці, а також як Командувача Об’єднаних сил (НАТО) у Неаполі», - підкреслив адмірал.

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...