Росія в люті: ЄС і Туреччина закрили своє небо для військової авіації РФ

Російські льотчики змушені прокладати маршрут в обхід.
Мирне небо без росіян. Фото: picsfab.com.

Країни Європи і Туреччина закрили своє небо для літаків дальньої авіації РФ, які завдають удари по ІДІЛ в Сирії. Про це заявив заступник командуючого дальньою авіацією ВКС РФ генерал-майор Анатолій Коновалов, передають Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

За його словами, через це російські льотчики були змушені прокласти маршрут в обхід Європи. "Оленегірськ — це самий північний наш аеродром, що дозволяє збільшити досяжність і виконати дозаправку в повітрі", - відзначив він.

"Були певні моменти, які виключали можливість виконання завдань за іншим варіантом. Європа не пускала, Туреччина не пускала", — сказав Коновалов. Він додав, що навіть в таких умовах дальня авіація довела, що "здатна виконати поставлені завдання".

Окупанти мають артилерійську перевагу 10 до 1: Аналітики оцінили ситуацію в районі Часового Яру

понеділок, 6 травень 2024, 10:48

Головною метою Росії на 2024 рік залишається захоплення Донецької та Луганської областей, оскільки війська РФ планують наступальну операцію цьогоріч влітку. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр ...

"Захід поступово трансформує своє бачення": Жовтенко пояснив, чому союзники часто вагаються з допомогою Україні

понеділок, 6 травень 2024, 10:44

Лідери західних країн нерідко зволікають із рішеннями про надання Україні певних видів озброєння. Це пояснюється тим, що їм доводиться зважати на багато факторів, серед яких політична позиція союзників, політична позиція опонентів всередині країни, а т...