Росія відправила козаків на Донбас на знищення, - амурський козак (відео)

Біженець Євген Смирнов, якого в Росії підозрюють в екстремізмі за проукраїнську позицію, розповів про участь козаків з РФ в конфлікті на Донбасі і в Криму.

Росія відправляє козаків в Україну на ліквідацію. Фото: YouTube.

Кримські події. Березень, по-моєму. Мені дзвінок. Я на машині працював. А я був одним з лідерів козацької громади. Мені дзвонять мої хлопці і кажуть: є розмова, приїжджай в храм. Розмова з приводу України. Я приїхав, їх було двоє: одному - років під 60, другому - років 25-26. Літній чоловік почав жорстку пропаганду - в Києві переворот, фашисти захопили владу. Треба стати на захист зневажених цінностей. Треба терміново підписатися, всі на боротьбу. Так розповідає про події 2014-го року в Криму біженець, амурський козак Євген Смирнов, пишуть Патріоти України з посиланням на Громадське.

«Вони збиралися в Крим. Ще потім я дізнався, що були підключені військкомати під цю справу. Я став своїх зупиняти. Кажу: «Хлопці, зупиніться! Мало вам Придністров'я, Абхазії, мало вам двох чеченських воєн. Вас просто використовувати, а потім будуть відстрілювати», - розповідає Євген Смирнов.

«Микола Козіцін - продукт ФСБ-шної системи. Людей, які назвали себе козаками, система швидко під крило взяла. Люди розповідали, що є таке поняття, як «куратори». Коли розгорнулася Донбасько-Кримська афера із залученням козаків, які билися об стіну і кричали, що треба повернути нібито наші історичні землі», - каже Євген Смирнов.

«Ситуація така була: зав'язати більш менш пасіонарних козаків, які не при справах виявилися на батьківщині, запалити їх певними ідеями і кинути їх в м'ясорубку, щоб там не вистрілили питання до місцевої влади. На знищення, на утилізацію, в одну сторону квиток. Найгарячіші голови відправляються туди. Назад квитка немає», - згадує амурський козак.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...