"Росія винна у кожній смерті від хіматаки в Сирії": У Великобританії зробили рішучу заяву

Майкл Феллон додав, що Асад має піти, щоб розпочався процес пошуку стабільності.

Майкл Феллон. Фото: Рейтерс.

Міністр оборони Великої Великобританії Майкл Феллон заявив, що Росія винна у кожній смерті цивільного від хімічної атаки, що була здійснена минулого тижня в Сирії. Про це повідомляє BBC, передають Патріоти України.

У статті для the Sunday Times Феллон написав, що Кремль несе відповідальність як поручитель і головний захисник режиму президента Башара Асада. Феллон заявив, що газова атака, що відбулась минулого вівторка, була "варварською, аморальною і незаконною" і відповідь в якості ракетного удару президента США Дональда Трампа була правильним рішенням.

Стосовно Росії Феллон написав, що цей військовий злочин стався у них на очах. «За останні кілька років вони мали всі можливості натиснути на важелі і зупинити цю громадянську війну. Росія повинна показати рішучість, щоб примусити цей режим до послуху», - написав міністр.

«Посилаючи ракети «Томагавк», для атаки аеродрому, літаків і обладнання, які, як вважають, були використанні для хіматаки, він (Трамп-ред.) послав потужний сигнал сирійському режимові, щоб той двічі подумав перш ніж використовувати газ в майбутньому», – написав Феллон.

Він додав, що Асад має піти, щоб розпочався процес пошуку стабільності. «Той, хто використовує бочкові бомби і хімічні речовини для вбивства своїх людей, просто не може бути майбутнім лідером Сирії», – констатував міністр оборони Великої Британії. Нагадаємо, міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон скасував запланований на 10 квітня візит до Москви через події в Сирії.

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...