Росія з Криму наставила на Україну Гради, танки і висадила десант

Російські війська на території окупованого півострова після підриву ЛЕП прийшли в бойову готовність.

Ілюстрація: ЖЖ

Керівник підрозділу протидії нарокозлочинності МВС Ілля Ківа заявив, що правоохоронці посилено охороняють підірвані ЛЕП і кордон із тимчасово окупованих Кримом, передають Патріоти України.

"На даний момент біля електроопор (Херсонської області) знаходяться активісти. Електрика перестали постачати по цій лінії, тому їхньому життю нічого не загрожує", - сказав Ківа в ефірі 112. За його словами, під час підриву ЛЕП, російські війська виставили десант і наставили на Україну танки та Гради.

" У нас, по структурі МВС, посилені патрулювання відбуваються і посилені дозори. Це пов'язано з тим, що в період падіння опор і підривів опор російські війська підійшли впритул до прямої лінії зіткнення, були підігнані реактивні системи Град, і це фактично на всіх трьох напрямках до пунктів пропуску.

Висадилася десантна бригада на трьох напрямках і ми знаємо про те, що російські війська приведені в бойову готовність. Тому в даному випадку ми намагаємося бути готовими до будь-якого разивитию подій. І ми знаємо, що 79-та бригада наведена також в бойову готовність. Ми знаємо, що на Джанкої російські війська підігнали танки, близько 12 танків зараз підійшли впритул до лінії зіткнення", - заявив Ківа.

За його словами, російські війська на території окупованого півострова після підриву ЛЕП прийшли в бойову готовність і можуть сприйняти це як привід до захоплення ще більших територій України.

Як одна з можливих (версій) розвитку подій - щоб вони не сприйняли цю енергетичну блокаду як причину продовження просування російських військ вглиб материкової України. Тому ми приведені в бойову готовність, - заявив Ківа. Нагадаємо, в Криму сьогодні вихідний день через відсутність електрики. На Україну припадає близько 70% споживання електроенергії півостровом. Підрив ЛЕП фактично повністю знеструмив Крим. Коли відновиться подача електроенергії, невідомо.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...