Росія завезла в Крим ядерну зброю, - Джемілєв

Москва вдається до залякувань.

Джемілєв: Росія зробила Крим ядерним. Фото: ЖЖРосія завезла в анексований Крим ядерну зброю, заявив народний депутат, уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв. В інтерв'ю Фокусу він сказав, що Україна обмежена у можливості повернення Криму військовим шляхом, оскільки Росія завезла на півострів ядерну зброю, передають Патріоти України.

"Військовий шлях поки відпадає — тим більше, як повідомляють різні джерела, Росія завезла в Крим вже й ядерну зброю. Достовірно відомо, що вони майже повністю реставрували ядерне сховище в урочищі Кизилташ поблизу Ялти, яке було закрито і спустошено після підписання Будапештського меморандуму 1994 року про відмову України від ядерної зброї, завезені в Крим і ракети, здатні нести ядерну зброю", - сказав лідер кримських татар.

Нагадаємо, Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. З 20 вересня 2015 року розпочалася безстрокова акція блокування вантажного транспорту, який прямує у Крим з продуктами і товарами, а з 22 листопада почалася енергетична блокада. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....