Росіян в ОБСЄ тикнули носом у власну брехню

Під час засідання Постійної ради Організації по забезпеченню повного доступу спостерігачам ОБСЄ на непідконтрольні території на Сході України оприлюднили факти розповсюдження брехні російськими військовими.

Російських дипломатів зганьбили в ОБСЄ. Фото: ВВС.

Постійний представник США при ОБСЄ посол Даніель Байєр, вчора, 21 липня у Відні прямо звинуватив російську делегацію в поширенні брехні під час засідання Постійної ради Організації по забезпеченню повного доступу спостерігачам ОБСЄ на непідконтрольні території на Сході України. «Росія розповіла Постійній раді ОБСЄ про те, що спеціальна моніторингова місія має доступ до кордону. Це неправда», - цитуют Байєра Патріоти України з посиланням на «Укрінформ».

Дипломат навів конкретні приклади, коли тільки за минулий тиждень російські військові представники в Об'єднаному центрі контролю і координації відмовили ОБСЄ в такому доступі, а також в інформації про порушення перемир'я, зокрема, в районі Ясинуватої.

«Об'єднані російсько-сепаратистські сили надають доступ лише епізодично і тільки потім, як зазначив заступник голови місії Хуг, коли спостерігачі не можуть нічого побачити», - сказав Байєр.

Спостерігачі також відзначили зростання присутності російського важкого озброєння і особового складу на сході. Зокрема, в Донецьку безпілотник ОБСЄ нещодавно зауважив «величезний арсенал», в тому числі 23 танка Т-72, реактивні системи залпового вогню, самохідні артилерійські системи, а також до 60 військових вантажівок.

«З огляду на близьке розташування до лінії зіткнення, наявність там кожного з перерахованих видів озброєння є порушенням умов Мінського угоди», - заявив посол.

Байєр також сказав, що український народ по обидва боки контактної лінії «продовжує платити високу ціну». І мова йде не тільки про вбитих і поранених, але також про полонених, підкреслив дипломат.

"Відчай державної машини й пропаганди": У МЗС України росіянам пояснили, у чому різниця між ордером на арешт Путіна і "розшуком" Зеленського

субота, 4 травень 2024, 19:43

Оголошення президента України Володимира Зеленського в розшук міністерством внутрішніх справ РФ є "нікчемним". Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, яку 4 березня поширила пресслужба відомства, передають Патріоти України. "Росі...

Ці люди ніяк не можуть зупинитися: МВС РФ оголосило в розшук командувача Сухопутних військ ЗСУ

субота, 4 травень 2024, 18:52

Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації оголосило в розшук командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Павлюка. Про це у суботу, 4 травня, повідомляють пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС, передають Патріоти Украї...