Росіяни мітингували, вимагаючи вільний інтернет (фото, відео)

В марші "За вільний інтернет", який відбувся в неділю в Москві, взяли участь близь 800 осіб.

Марш  "За вільний інтернет". Фото: detector.media.У центрі Москви сотні людей вийшли на марш "За вільний інтернет". Головні вимоги організаторів акції - скасувати цензуру в інтернеті, реабілітувати фігурантів кримінальних справ "за репости і лайки", а також відправити у відставку главу Роскомнадзора Олександра Жарова. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода".

Акцію узгоджено з мерією столиці. Заявку у мерію подавали Партія народної свободи, "Демократичний вибір", Партія 5 грудня, Піратська партія Росії, Лібертаріанська партія і рух "Роскомсвобода".

16 липня аналогічна акція пройшла у Санкт-Петербурзі.

Як зазначив один з організаторів акції у Москві, член ради московського регіонального відділення ПАРНАС Еміль Халіков, передумов для проведення маршу було багато - "від" законів Ярової" і до сьогоднішнього дня, все це назрівало і врешті-решт вилилося в конфлікт Олександра Жарова і Павла Дурова" .

"Заборонна політика систематично проводиться вже величезну кількість років. Приблизно такий же сценарій ми бачимо в роботі влади з інтернетом. Заборонні закони, постанови та повноваження Роскомнадзора і, в принципі, "інтернет-свавілля" будуть збільшуватися, ми побачимо повний хаос в інтернеті, коли звичайні користувачі інтернету отримуватимуть кримінальні справи, а інтернет-ресурси будуть блокуватися", - зазначив він.

Як відомо 21 липня Держдума РФ прийняла закони про регулювання роботи месенджерів і про заборону засобів обходу блокування сайтів, які вступлять в чинності 1 січня 2018 р. і 1 листопада 2017 р. відповідно.

Згідно з доповіддю правозахисної організації Freedom House, Росія входить в двадцятку країн з "невільних інтернетом".

Кремль кидає у бій нові бригади: Жданов назвав напрямок головного удару РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:22

Основним завданням російських окупантів може бути розтягування резервів Сил оборони України, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України. "Найімовірніше, саме Авдіївський напрямок вони вважатимуть напрямком голов...

Шлях на останні великі міста Донеччини буде відкритий: Втрата Часового Яру - це лише питання часу - ГУР попереджає про небезпеку

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:15

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький вважає, що висотний опорний пункт у місті Часів Яр має бути предметом занепокоєння, адже його втрата відкриває шлях на останні великі міста Донецької області. Про це...