Росіяни протягли через Босфор на Сирію десантний корабель та пором, доверху забитий військовою технікою

Така активність російського флоту, напевно, пов'язана з ескалацією конфлікту в Сирії.

Протока Босфор. Фото: соцмережі.

У мережі з'явилися кадри, як навантажений доверху російський десантний корабель і пором прямують до берегів Сирії, в Тартус, передають Патріоти України.

"Пором" Олександр Ткаченко "з військовим вантажем сьогодні пройшов через протоку Босфор", - розповіли експерти, уточнивши, що судно прямує на базу ВМФ РФ в сирійському місті Тартус. Зазначається, що росіяни завантажили пором військовою технікою: військові вантажівки КамАЗ і "Урал", буксирно-моторні катери-штовхачі БМК-Т зі складу понтонно-мостового парку, а також швидкохідні патрульні катери "Раптор", які РФ активно використовує в анексованому Криму.

Разом з "Олександром Ткаченком" до Тартусу попрямував і десантний корабель "Микола Фільченков". Його росіяни також завантажили вантажівками "Урал". Крім того, там виявилися і бронеавтомобілі "Тигр" з БТР-82А. "При цьому треба враховувати те, що велика частина техніки і обладнання знаходиться у внутрішніх відсіках кораблів", - зазначили експерти. Вони висловили впевненість, що така активність російського флоту, напевно, пов'язана з ескалацією конфлікту в Сирії.

У Росії розробили секретний документ із планом, як послабити західних противників, зокрема США

четвер, 18 квітень 2024, 18:44

Міністерство закордонних справ країни-агресора Росії розробляє плани, щоб спробувати послабити своїх західних противників, включно зі США, і використати війну в Україні для створення нового глобального устрою. Про це 17 квітня пише The Washington Post ...

"Якщо розглядати літню кампанію": Полковник ЗСУ назвав два українських міста, які під загрозою окупації

четвер, 18 квітень 2024, 18:22

Під час літнього наступу Росія, ймовірно, зосереджуватиме свої головні зусилля у напрямку Часового Яру й Покровська. Таку думку висловив військовий експерт, полковник ЗСУ, речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017 рр.) Владислав Селезньов в етері телека...