Російська армія використовувала в Сирії тактику "випаленої землі", - директор ЦРУ

У ЦРУ звинуватили керівництво Росії в тому, що воно на світовій арені "грає за власними правилами".

Знищене Алеппо. Фото: ВВС.

Підтримуючи свого давнього союзника Башара Асада, Росія застосувала в Сирії тактику "випаленої землі". Таке звинувачення висунув директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США Джон Бреннан в інтерв'ю телекомпанії PBS, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"США ніколи б не стали робити ні в якому з цих військових конфліктів те, що росіяни робили в Сирії щодо використаної ними тактики "випаленої землі", яка призвела до руйнувань і смертей тисяч і тисяч мирних жителів", - сказав глава ЦРУ.

Він звинуватив керівництво Росії в тому, що воно на світовій арені "грає за власними правилами", "не підписується під тими ж правилами", що і США, в тому числі стосовно "збройних конфліктів".

За його словами, американській розвідці варто було зрозуміло ще до прибуття російського військового контингенту до Сирії, що Москва "не кине свого давнього союзника", що вона збирається докласти більше зусиль до "захисту цього союзника".

"США вели переговори з Росією, намагаючись переконати її в тому, що президент Сирії "Башар Асад є частиною проблеми", а не "частиною (її) вирішення", - сказав Бреннан.

Однак, переконаний він, "на жаль, росіяни представили всю опозицію в якості терористів".

"І тому вони зробили ці надзвичайно сміливі і, на мій погляд, у багатьох відношеннях необачні військові дії, які призвели до загибелі такої великої кількості сирійців", - заявив Бреннан.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...