Російська авіація повторно нанесла удари по госпіталю в Алеппо, є жертви

В результаті авіаудару загинули п'ятеро робітників і двоє медпрацівників, а перед будівлею протибункерна авіабомба пробила кратер глибиною в п'ять метрів.

Бомбардування в Алеппо. Фото: poliksal.ru.

Вчора, 3 жовтня, від чергового авіаудару ВПС РФ по території найбільшого польового госпіталю в підконтрольному опозиції районі Алеппо загинули до десятка людей. Про це з посиланням на представника місцевої оборони повідомляє турецьке держагентство Anadolu, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Госпіталь, який був атакований і знищений російськими бомбардувальниками, відновлювали. Це друга атака за тиждень", - йдеться в повідомленні.

Внаслідок нальоту ВПС РФ загинули, за попередніми даними, п'ятеро робітників і двоє медпрацівників. За словами джерела, протибункерна авіабомба пробила перед лікарнею воронку глибиною в п'ять метрів.

У східній частині обложеного Алеппо залишаються п'ять робочих лікарень. У цьому районі під обстрілами знаходиться близько чверті мільйона цивільних.

Нагадаємо, 27 вересня 2016 армія сирійського диктатора Башара Асада за підтримки ВПС РФ почала черговий наступ на утримувану повстанцями частина Алеппо.

29 вересня голова Держдепу США Джон Керрі попередив колегу в російському МЗС Сергія Лаврова про те, що Вашингтон припинить будь-яку взаємодію з Москвою по Сирії, якщо неконструктивний підхід РФ до ситуації не зміниться на краще.

3 жовтня США призупинили всі дипломатичні відносини з РФ по Сирії. "Росія і сирійський режим, ймовірно, вирішили продовжувати військовий курс, що суперечить припиненню бойових дій", - пояснили у Вашингтоні, додавши, що їх терпінню прийшов кінець.

Зеленський призначив нового командувача Сил спеціальних операцій

четвер, 9 травень 2024, 13:54

Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо звільнення Сергія Лупанчука з посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ. На його місце призначили Олександра Трепака. Про це йдеться на сайті Офісу президента, передають Патріоти України. "Звільни...

"Усі запаси віддають російським військовим": В окупованому Луганську виникли проблеми з пальним через удар по нафтобазі

четвер, 9 травень 2024, 12:41

Після удару по нафтобазі у тимчасово окупованому Луганську у російських загарбників спостерігаються серйозні проблеми із паливом. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор у Telegram в четвер, 9 травня, передають Патріоти України. "Нафтобаза...