Російська авіація в Білорусі вчиться бомбити Україну, - розвідка

Вздовж білоруського кордону було зафіксовано літаки А-50у, Ту-160, Ту-22м3 та Су-34.

Представник ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький під час брифінгу. Фото: 112.

Російська авіація відпрацьовувала в повітряному просторі Білорусі нанесення авіаударів по об'єктах України. Про це під час брифінгу, який транслював телеканал "112 Україна", повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передають Патріоти України.

"Керівництво РФ не відмовляється від своїх агресивних планів стосовно України і продовжує підготовку до можливих широкомасштабних наступальних дій проти нашої держави. 26 жовтня, використовуючи зобов’язання Республіки Білорусь у рамках союзницької держави, російськими бойовими літаками в повітряному просторі Білорусі відпрацьовано питання умовного нанесення масованих авіаційних ударів по стратегічних об’єктах на території України", - зазначив він.

За словами Скібіцького, вздовж державного кордону Білорусі силами і засобами військової розвідки було відмічено літак дальнього радіаційного наведення і наведення А-50у, який здійснював контроль простору у північно-західній частині України та наведення винищувальної авіації, бомбардувальник Ту-160 та два дальні бомбардувальники Ту-22мЗ повітряно-космічних сил Росії, які виконували польоти вздовж державного кордону України та умовно здійснювали пуски ракет, два фронтові бомбардувальники Су-34, що відпрацьовували нанесення ракетно-бомбових ударів.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...