"Російська консерва, що легітимізує терористів": У Раді вирішили позбавити Савченко звання Героя України та виключити з Комітету по нацбезпеці

Позбавити нардепа звання Героя України зможе тільки президент при наявності відповідного судового вердикту.

Надія Савченко. Фото:novorosinform.org

Народний депутат Юрій Береза на засіданні Комітету з нацбезпеки запропонував виключити з нього Надію Савченко. Про це повідомив портал Цензор.НЕТ, інформують Патріоти України.

Береза назвав Надію Савченко "російською консервою" і заявив, що нардеп «легітимізує терористів, які працюють на Росію». Крім того, він запропонував позбавити Савченко звання Героя України.

Колеги Берези по комітету ініціативи підтримали. Як уточнює Укрінформ, голова Комітету з питань нацбезпеки Сергій Пашинський за підсумками цього засідання попросив підготувати звернення до голови парламенту Андрія Парубія про термінову постановку на голосування питання щодо Савченко.

"(Прошу секретаріат комітету) оформити звернення до Голови Верховної Ради з проханням терміново завтра поставити постанову на голосування", - заявив Пашинський.

При цьому уточнюється, що позбавити Савченко звання Героя України зможе тільки президент при наявності відповідного судового вердикту.

Причиною пропонованих заходів щодо Савченко є те, що нардеп ігнорує виклики в СБУ у справі Рубана і тим самим перешкоджає розслідуванню. Генеральний прокурор України Юрій Луценко вже заявив, що має намір зробити подання на зняття недоторканності та арешт Савченко, якщо вона не з'явиться завтра в 11:00 на допит в СБУ. За даними Луценка, зараз Савченко перебуває в Іспанії.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...