Російська мова втратила свої позиції у більшості країн колишнього СРСР, - дослідження ООН

Найвищі втрати російської мови зафіксовані в Казахстані, Естонії і Латвії.

Кількість російськомовного населення в пострадянських країнах зменшується. Фото: ПравдаТУТ.

Британське видання Financial Times повідомило, що в більшості країн пострадянського простору російська мова поступово відійшла на другий план. Найвищі втрати російської мови зафіксовані в Казахстані, Естонії і Латвії, передають Патріоти України.

Посилаючись на дослідження ООН, проаналізовані групою Euromonitor International, FT стверджує, що в 2016 році найбільше російська мова втратила в Казахстані.

Близько 20,7% жителів країни розповідають, що російська є їхньою мовою побутового спілкування, тоді як в 1994 році цей показник становив 33,7%.

Падіння на 10% також зафіксовано в Естонії і Латвії.

Також російська мова поступово відходить на другий план в Грузії, Литві, Туркменістані та Україні.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...