"Російське танкове угруповання з 750 машин, яке протистоїть Україні, дуже серйозна сила. Але навіть його ми можемо зупинити", - екс-голова СБУ Смешко (відео)

Для Росії добитися перемоги над Україною означає застосувати військову авіацію і оголосити відкриту війну. А піти на це Путін не може.

Ігор Смешко. Фото: chask.net.

Ми не використовували і 2% можливостей міжнародних організацій, щоб оскаржити військову агресію РФ проти України. Про це у ток-шоу "Люди. Hard Talk. LIVE" на телеканалі "112 Україна" повідомив доктор технічних наук, професор, голова СБУ в 2003-2005 роках Ігор Смешко, передають Патріоти України.

"Ці позови треба було робити ще два роки тому, відразу після анексії Криму потрібно було задіяти всі механізми. Я взагалі не розумію, чому ми досі не приєднуємося до Міжнародного військового трибуналу, у нас зобов'язання є приєднатися.

Ми не використовували, на сьогоднішній день, мені здається, і 2% від можливостей у міжнародних організаціях, оскаржувати військову агресію проти нас. Добре, що це почалося, краще пізно, ніж ніколи. Але те, що це потрібно робити, і у нас є такі можливості, безумовно", - говорить Смешко.

Смешко також сказав, що російське танкове угруповання з 750 машин, яке протистоїть Україні, дуже серйозна сила. «Але навіть її ми можемо зупинити. У Росії є тільки одна можливість домогтися військової перемоги - застосувавши військову авіацію».

При цьому, на думку Смешка, піти на її використання, значить, оголосити відкриту війну. За його оцінками, керівництво Росії на це не готове.

Нагадаємо, Петро Порошенко доручив МЗС почати арбітражне провадження проти РФ за порушення нею Конвенції ООН по морському праву.

Президент зазначив, що позов подається у зв'язку із грубим порушенням РФ міжнародного права, агресією, яку вона зробила проти України, анексією Криму, порушенням права України користування природними ресурсами в акваторіях Чорного і Азовського морів.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...