Російські окупанти розпочали небезпечні "експерименти" з символом Криму - "Ластівчиним гніздом"

Окупаційна влада Криму закрила «Ластівчине гніздо» на реконструкцію наприкінці травня 2017 року.

Ластівчине гніздо. Фото: collections.yandex.ru.

У Криму почали роботи з бурінню скелі, на якій розташований комплекс «Ластівчине гніздо» - нібито для зміцнення на випадок землетрусів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на рупор російського «уряду Криму» сайт «Кримінформ».

«Скала - це основа. Тому спочатку потрібно зміцнити її... після чого реконструюється сам замок», - цитує видання слова директора «Ластівчиного гнізда» Олександра Левіна.

Наприкінці травня 2017 року повідомлялося, що «Ластівчине гніздо» закрили на реконструкцію. Раніше Левін стверджував, що в 2017 році в «Ластівчиному гнізді» пройдуть проектні роботи зі зміцнення скелі, які будуть реалізовані в 2018-му або в 2019 році.

Міністерство культури України в 2015 році назвало незаконними дії російської влади в анексованому Криму щодо об'єктів культурної спадщини, які охороняються законами України та занесені до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. У їх числі – «Ластівчине гніздо».

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...