Російські пропагандисти - дуже талановиті люди: Гозман пояснив, чому рейтинг "Кримнашу" росте

Згідно з останніми опитуваннями 83% росіян пишаються перемогою у Великій Вітчизняній війні, 43% - "поверненням Криму до складу Росії", 41% - "провідною роллю країни в освоєнні космосу".

Російська пропаганда. Фото: Depo.

Останні дані соцопитування, присвяченого темі гордості росіян, демонструють "чудову роботу" кремлівської пропаганди. Таку думку "Обозревателю" висловив російський політик, президент Загальноросійського громадського руху "Союз Правих Сил" Леонід Гозман, передають Патріоти України

Політик прокоментував останнє дослідження "Левада-Центру", згідно з яким 83% росіян пишаються перемогою у Великій Вітчизняній війні, 43% - "поверненням Криму до складу Росії", 41% - "провідною роллю країни в освоєнні космосу".

"Це результат чудової роботи нашої пропагандистської машини", - констатував Гозман. "Хтось із наших керівників сказав, що Геббельс був дуже талановитим хлопцем. Це правда. Геббельс був талановитим хлопцем. І ті, хто у нас сьогодні займаються пропагандою, дуже талановиті люди", - зауважив він.

За словами політика, пропагандисти "успішно створюють у свідомості людей абсолютно ілюзорний світ - світ, в якому, як сказав один з наших провідних оглядачів," якби ми не забрали у вас Крим, Крим би покрився шибеницями ". У цей світ люди у нас вірять ".

Разом з тим, Гозман запевнив, що результати опитування не можна вважати ознакою агресивності більшості росіян. "Російські люди, які відповідають на ці питання, не агресивні. Справа в тому, що наша авантюра на території України - я маю на увазі і Крим, і те, що відбувається на Донбасі - проходить з точки зору більшості наших людей практично безкровно. У нас, наприклад, знають про те, що на Донбасі загинуло кілька тисяч чоловік, але це якісь невідомі люди, якісь мирні жертви. але те, що там гинуть і російські громадяни, і навіть російські військовослужбовці - про це люди або не знають, або не усвідомлюють, або не хочуть думати. На їхню думку, ця перемога без втрат, перемога без крові", - пояснив він.

У цьому контексті політик звернув увагу на те, як бездумно в Росії повторюють популярне гасло: "Можемо повторити" - "в тому сенсі, що ми один раз до Берліна дійшли, можемо повторити, щоб всі в Європі пам'ятали, які ми круті". "Це гасло не просто божевільне і неадекватне - воно говорить про те, що, хоча ретельно поклони пам'яті жертв постійно проводяться, насправді люди про ці жертви не пам'ятають, не думають, не усвідомлюють. Що повторити? 40 мільйонів жертв?", - запитав він.

І, нарешті, Гозман зізнався, що йому "дуже шкода", що тема підкорення космосу "відходить на третій план". За його словами, в Росії бракує свят "без агресії і крові". "Я б зробив головним державним святом Росії або 19 лютого, коли цар-визволитель скасував рабство на Русі, або 12 квітня. 12 квітня - чудовий день в нашій історії, причому, в нашій спільній історії, тому що тоді ми були єдиною країною. Коли радянський союз дійсно був попереду планети всієї, коли він здійснив акт, який залишиться в історії - вихід в космос. І це день, коли ми нікого не вбили. Це не день агресії - це день досягнення. Це перемога всього людства, але цю перемогу людства принесла наша країна", - сказав він.

"Мені дуже шкода, що це єдине свято без агресії і крові відходить на задній план", - визнав політик.

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...