Російські ракетні комплекси у Криму можуть завдати удару по українських позиціях у глибокому тилу, - Турчинов

Секретар РНБО наголосив, що завдяки Керченському мосту Росія тепер може оперативно перекидати значні сили сухопутних військ до Криму з подальшим проведенням наступальних операцій на півдні України

Кримський міст. Ілюстрація:vestikavkaza.ru

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що ракетні комплекси, які розміщені на території окупованої Російською Федерацію Автономної Республіки Крим, можуть завдавати удару по позиціях України в глибокому тилу. Про це повідомили у прес-службі РНБО, зазначають Патріоти України.

"Там створено потужний 22-й армійський корпус, нарощуються сили Чорноморського флоту Російської Федерації. Ракетні комплекси, розміщені в Криму, можуть завдавати удару по наших позиціях в глибокому тилу. Зенітні комплекси С-400 можуть вразити будь-яку повітряну ціль в центральній частині України. Все це є для нас серйозною загрозою", - підкреслив він.

За його словами, Росія створила протягом останніх місяців в Азовському морі флотилію, посиливши додатковими кораблями прикордонні війська Федеральної служби безпеки, а також перекинувши кораблі військового флоту з Каспійського моря.

"Тепер для проведення військових операцій в Азовському морі вони можуть використовувати значну кількість десантних кораблів, а також кораблі класу "Буян-М", що мають на озброєнні крилаті ракети", - зазначив він.

Турчинов додав, що нарощування десантних можливостей Росією в Азовському морі дозволить перекидати на українське узбережжя сили і засоби армій Південного військового округу, які зараз загрожують Україні зі сходу.

"Внаслідок цього маємо потужну військову інфраструктуру вздовж усього українсько-російського кордону. І крім загрози зі сходу, маємо значне нарощування загрози з південного напрямку, при цьому з півночі над нами нависають дві армії Західного військового округу - 20-та і 1-ша танкова, які також можуть бути задіяні в будь-який момент", - повідомив він.

При цьому секретар РНБО наголосив, що завдяки Керченському мосту Росія тепер може оперативно перекидати значні сили сухопутних військ до Криму з подальшим проведенням наступальних операцій на півдні України, а також здійснювати незаконний контроль над суднами при їх перетині Керченської протоки, блокуючи в будь-який момент українські порти в Азовському морі.

На його думку, теоретично українська влада може перенаправити транспортні потоки з портів на узбережжі Азовського моря в інші, але це ускладнить логістику, і тоді продукція, наприклад, маріупольських металургійних заводів подорожчає, зменшивши свою конкурентоспроможність.

"Довгий Нептун" у дії: Україна у 10 разів наростила виробництво ракети, яка стала фатальною для ЧФ РФ

середа, 24 квітень 2024, 9:55

"Нептун" став улюбленою ракетою України для знищення Чорноморського флоту Росії. Все більше і більше таких ракет сходить з виробничої лінії. Як йдеться у матеріалі Forbes, зустріч "Нептуна" з багатьома російськими суднами закінчилася фатально для ворож...

"Кращі" кадри: Окупанти призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, - ЦНС

середа, 24 квітень 2024, 9:52

У зв'язку з дефіцитом педагогічних працівників на окупованих територіях, загарбники призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Зазначається, що поп...