Російські військові заявили, що навчання в Криму - підготовка до війни з Туреччиною

Кремлівські воєначальники переконані, що морська десантна операція в Криму зараз під силу тільки Об'єднаним збройним силам НАТО в Південній Європі.

Росія розпочала військові навчання в окупованому Криму. фото: РИА Новости.

Навчання російських повітряно-десантних військ на полігоні Опук в окупованому Криму передбачають протидію вторгненню, на яке здатні тільки сили НАТО за участі "такої регіональної держави як Туреччина". Про це заявив екс-начальник Головного штабу Військово-морського флоту РФ адмірал Віктор Кравченко, передають Патріоти України з посиланням на "Газета.ру".

За його словами, операція таких масштабів, "очевидно, не під силу Збройним силам України протягом найближчих 15-20 років".

Він вважає, що у України "практично немає боєздатного військово-морського флоту і відповідних десантних засобів".

"Грузія також не зможе висадити з моря навіть посиленого взводу... Якщо ж зібрати всі кораблі та катери Румунії та Болгарії, то їх не вистачить для висадки навіть батальйону морської піхоти", - заявив адмірал.

На його думку, морська десантна операція в Криму зараз під силу тільки Об'єднаним збройним силам НАТО в Південній Європі.

"Одну з перших скрипок в цьому випадку будуть грати армія і флот Туреччини. До слова кажучи, Анкара не визнає законність "входження" Криму до Російської Федерації", - додав Кравченко.

Як повідомляли Патріоти України, 20 березня в Криму на полігоні Опук почалися великомасштабні командно-штабні навчання окупаційних військ Росії. У них також беруть участь Чорноморський флот і повітряно-космічні сили РФ.

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...