Російсько-білоруські військові навчання "Захід-2017": В Генштабі зробили тривожний прогноз

На територію Білорусі Росія перекидає матеріальні засоби і війська в обсягах, що втричі більше від потреби.

Росія готується до проведення військових навчань «Захід-2017». Фото: Укрінформ.

Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що Росія під час військових навчань "Захід-2017" в Білорусі може розгорнути приховані пункти зберігання зброї і військової техніки, а після завершення маневрів залишити частину військ у цій країні. Про це повідомляє УНІАН, передають Патріоти України.

За даними Генштабу ЗСУ, чисельність військ Росії для участі в навчаннях на даний момент збільшено з 3 до 5 тисяч. Муженко зазначив, що військове командування РФ замовило 4126 вагонів для перевезення матеріальних засобів і військ на територію Білорусі для участі в маневрах, що в три рази перевищує потребу.

"Така кількість транспорту дозволить здійснити перевезення набагато більшої кількості військ. Так, наприклад, обсяги перевезень у 2015 році склали 125 вагонів, у 2016 році - всього 50 вагонів", - говорить глава Генштабу ЗСУ.

Він додав, що під час навчань "Захід-2017" в Ростовській і Воронезькій областях РФ, які межують з Україною, будуть розташовані угруповання російських військ.

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...